Er vi alle syrere?

20161019-svf

Migrasjoner og ny kunnskap om vår genetiske forhistorie.

De siste årene har Europa og Norge opplevd en innvandringsbølge av større omfang enn noensinne, noe som har medført en sterkere opplevelse av at det finnet et «vi» og «dem». Men hvem er «vi», og hvordan ble vi det? I løpet av de aller siste årene har vi oppnådd innsikt i noe vi tidligere trodde var umulig å finne ut av, nemlig vår egen genetiske forhistorie. I eksplosjonen av ny kunnskap tegner det seg noen mønstre om de genetiske opphavene til nordmenn og europeere som overrasker mange.

Jarl Giske er professor ved Institutt for biologi ved UiB og forsker innen bruk av evolusjonsteori i matematisk modellering av adferd. Et av hans spesielle interessefelt er human evolusjon, der han hele tiden etterstreber å holde tritt med den stadig økende forskningslitteraturen.

Les mer: http://www.litthusbergen.no/program/2016/10/er-vi-alle-syrere/