Tur til Tyssedal, lørdag 9.juni 2018

Se bilder fra årets ekskursjon her

Årets ekskursjon blir til Hardanger, med vekt på industriutbyggingen der, som var preget av monumental arkitektur og økende interesse for arbeidernes kår. 

Kl. 09.00:   Avreise fra Busstasjonen, perrong P. De som ønsker å bli plukket opp underveis, gir beskjed, så skal vi imøtekomme så langt det lar seg gjøre.

Kl. 12.00:   Ankomst Tyssedal, og lunsj i kafeen i den restaurerte kraftverksbygningen.

Etter lunsj vises billedspillet «Industrieventyret», og vi får  omvisning i den gamle kraftstasjonen.

Så får deltagerne to valg: 

Enten: Går vi på bratt sti ca 30 minutter til Lilletopp, toppen av rørgaten og trallebanen, med 12 driftsbygninger, bl.a. ventilhus, vokterbolig og smie.  Det blir omvisning i de gamle vanntunnellene, fordelingsbassenget og anlegget, og vi ender på Oksla utsiktspunkt, der det blir servert forfriskninger.   Retur ned stien

Eller:  Med buss til Skjeggedal, der Ringedalsdemningen ligger som en middelalderborg. Det blir vist rundt på anlegget og servert forfriskninger før retur til Tyssedal, hvor det er anledning til besøk på det særpregede Tyssedal hotell, som ble bygget i anleggsperioden og har en fin samling kunst med motiv fra området og dets historie. 

Deretter, ca. kl. 16.30, samles vi og reiser med buss til Odda, der vi ser på arbeiderboligene.

Så direkte med buss tilbake til Bergen.

 Turen koster kr. 150.- for medlemmer, kr 250.- for ikke-medlemmer. 

Påmelding innen 13.5. til Catharine Rietti, catharine.rietti@uib.no, mobil 91 55 97 65 eller Finn Gunnar Nielsen, finn.nielsen@uib.no, mobil 99 24 24 57 .

Oppgi også ditt valg i Tyssedal.

Betaling til konto 3624.07.08455, og merk betalingen med navn og «ekskursjon».