25. oktober: Musikalsk terapeutisk helaften på Kvarteret

Er det musikken som i framtiden skal møte pasientene på sykehuset? Studentersamfunnet og Selskapet til Vitenskapenes Fremme inviterer til musikalsk terapeutisk helaften på Kvarteret, hvor verdens ledende musikkterapeuter vil titte i glasskulen. Gratis konsert blir det òg!

Tirsdag 25. oktober vil du møte Jefferson Todd Frazier og Brynjulf Stige – og få konsert med Edvard Borneo. Gratis, selvfølgelig.

Bergen er allerede internasjonalt ledende når det gjelder bruk av musikkterapi i ulike deler av helsetjenestene. Over dammen, hos Houston Methodist Hospital, har kunst og musikk blitt integrert i selve sykehusdriften. Tirsdag 25. oktober får du møte to av hovedpersonene fra henholdsvis Bergen og Houston.

Brynjulf Stige er professor ved Griegakademiet ved UiB, leder for Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi, og er en norsk nestor i både musikkterapeutisk forskning og bruk. Brynjulf’s ståsted er at musikk har en enorm nytteverdi, og musikkens kraft brukes allerede i rusbehandling, i behandling av mentale lidelser og hos ungdom, for å gi ulike pasientgrupper bedre mestring og livskvalitet, og for å bekjempe stigmatiserte «utenforskap».

Jefferson Todd Frazier er komponist og direktør ved The Center for Performing Arts Medicine ved Houston Methodist Hospital i Texas, USA. Der er musikk- og kunstterapi integrert i frontlinjen ved flere av sykehusets akuttmedisin-poster, del av behandlingstilbudet for langtidspasienter, og et tilbud til selve staben på sykehuset. Sykehuset er blitt et fyrtårn for integrering av musikk- og kunstterapi.

Er musikk del av fremtidens sykehusopphold, også i Norge? Hva er egentlig musikkterapi? Finn ut i Teglverket tirsdag 25. oktober, klokken 19-20. Samtalen vil, av naturlige årsaker, foregå på engelsk.

Gratiskonsert: Sval pop & folk & rock & jazz

En musikalsk terapeutisk helaften blir verken terapeutisk, musikalsk eller helaftensk uten nettopp levende musikk. Etter samtalen (ca. 20:30) inviterer vi til gratis konsert i Teglverket.

Kveldens musikere: Edvard Borneo, Leon Seilen, Øystein Høynes og Sigurd Steinkopf. Dette blir gøy!

Kveldens konsert ledes an av i folk’n’rock artisten Edvard Borneo, som for kvelden har følge av sin faste gitarist Leon Seilen. I tillegg har  han rekruttert to aldeles strålende musikere: Øystein Høynes (bass) er kanskje mest kjent fra Datadyr, en glitrende og superdynamisk jazztrio. Sigurd Steinkopf er en glitrende trommeslager som som har vunnet Jazz i sikte og fått Drømmestipendet.

Hele arrangementet er gratis og åpent for alle. Ta gjerne med en god venn!