Journalistrollen – ideal og virkelighet

20160120-selskapet-vitenskapenes-fremme
Debattmøte med Martin Eide og Frøy Gudbrandsen.

Mange aviser sliter økonomisk, opplagene faller og journalister blir sagt opp. Konkurrerende plattformer stjeler lesernes oppmerksomhet og annonsene reduseres eller uteblir. Avisene lanserer applikasjoner for nettbrett og mobiltelefon, men leserne, som er vant til at alt på nettet skal være gratis, vil ikke betale for slike tilbud. De store avisene er heller ikke lenger talerør for politiske partier, men eies av børsnoterte konserner med aksjonærer som ønsker utbytte fra sine investeringer.

Professor Martin Eide (Inst. for informasjons- og medievitenskap, UiB) og journalist Frøy Gudbrandsen (Bergens Tidende) innleder til debatt.

Les mer: http://www.litthusbergen.no/program/2016/01/journalistrollen-%E2%80%93-ideal-og-virkelighet/