Melketenner i forskning

20160504-svf

Foredrag med Helene Tvinnereim.

Melketenner kan gi viktig informasjon om kroppens opptak av sporelementer på fosterstadiet og tidlig i barndommen – perioden for tanndannelsen og samtidig den mest sårbare perioden i livet. Sporstoffer fra barnets omgivelser og ernæring bygges inn i tannvevet etter hvert som tennene dannes. Fordi tannvevet dannes lagvis etter et kjent mønster og etterlater seg tydelige vekstlinjer, kan tennene fungere som en slags ferdskriver for ulike eksponeringer i tanndannelsesperioden.

Foredraget, som holdes av dr. odont. Helene Tvinnereim (Institutt for klinisk odontologi, UiB), vil gi en kort innføring i tannanatomi og tanndannelse, forskning på melketannsvev og etableringen av to tannbanker ved UiB.

Les mer: http://www.litthusbergen.no/program/2016/05/melketenner-i-forskning/