Den svarte vikingen

201612-vikingg

Bergsveinn Birgisson om «Den svarte vikingen» og julemøte med Selskapet til vitenskapenes fremme.

På julemøtet skal dr. art. Bergsveinn Birgisson snakke om Den svarte vikingen, som belyser sider av vikingtiden de færreste kjenner. Kongssønnen Geirmund Helljarskinn var svart i huden og hadde mongolske ansiktstrekk, og ble en av de mektigste høvdingene på Island i tidlig landnåmstid. Både hvordan Bergsveinn fant frem til historien, og hvordan han valgte å fremstille den, er uvanlig og spennende.

Bergsveinn er født i Reykjavik, norrønfilolog fra Háskola Islands og dr. art. fra UiB. Han fikk Nordisk råds litteraturpris for Svar på brev frå Helga, og ble nominert til Brageprisen for Den svarte vikingen. Etter møtet er det julebord med adgang for alle deltakere, pris annonseres.

Les mer: http://www.litthusbergen.no/program/2016/12/den-svarte-vikingen/