12. desember: Årsmøte og smakebiter fra UiBs vitenskapshistorie

“«Mordet på Henrik Ibsen» må være den morsomste boka som noen gang er skrevet om Bergen”, åpnet NRKs litteraturkiritiker Leif Erkle sin anmeldelse av Erlend O. Nødtvedts roman fra 2021. Mandag 12. desember kan du oppleve forfatteren selv presentere utdrag fra boken. Og årsmøte i Selskapet.

Nødtvedt har meldt avbud pga. sykdom. Isteden vil historikerne Hege Roll-Hansen og Magnus Vollset holde korte presentasjoner med smakebiter fra det ferske jubileumsverket om Universitetet i Bergens vitenskapshistorie: «Vitenskap og vitenskapshistorier: Universitetet i Bergen 1946-2021». De tre bindene ble lansert fredag (les mer), så programmet blir lokalt, aktuelt og relevant.

Vitenskap og vitenskapshistorier: Universitetet i Bergen 1946-2021
Historikerne Hege Roll-Hansen og Magnus Vollset vil gi smakebiter fra det ferske jubileumsverket om Universitetet i Bergens vitenskapshistorie.. Hjertelig velkommen!

Arrangementet åpner med det tradisjonelle årsmøt, som siden 1927 har vært avholdt på stiftelsesdagen 12. desember – kun med unntak for krig og pandemi. Du kan forvente en gjennomgang av selskapets økonomi og aktiviteter, valg, opplesning og bevertning på Christie Café.

Hege Roll-Hansen er førsteamanuensis i nyere norsk historie ved Universitetet i Sørøst-Norge. I tillegg til vitenskapshistorie, har blant annet skrevet om statistikkens historie i Norge, og om Sogn og Fjordane. Magnus Vollset er vår egen generalsekretær, men også førsteamanuensis i medisinhistorie og vitenskapshistorie. Han har skrevet om blant annet lepra, meteorologi og geofysikk. Vi gleder oss!

 

Program, mandag 12. desember:
18:45 – Dørene åpner.
19:00 – Årsmøte. Årsmøtepapirer (lenke kommer).
19:30 – Hege Roll-Hansen og Magnus Vollset: Smakebiter fra Universitetet i Bergens vitenskapshistorie
20:00 – Lett servering.

Arrangementet er gratis for medlemmer, men krever påmelding innen søndag 4. desember (lenke til påmeldingsskjema). Medlemsskap er gratis, og du melder deg inn her (lenke til innmeldingsskjema).