8. april: De super-rikes promenadegater – en vandring i oljefondets London med Caroline Knowles

Visste du at Norge – gjennom oljefondet – er medeier i noen av de mest luksuriøse gatene i London, verdens finanssentrum? Bli med på en vandring blant de super-rike sammen med professor Caroline Knowles.

Tid og sted: “Alver” på Litteraturhuset i Bergen,
Mandag 8. april 2024 kl. 18:00

Foredraget er gratis og åpent for alle.

Caroline Knowles
Caroline Knowles i Mayfair i det Sentrale London

I 2010 gjorde Oljefondet (Statens pensjonsfond utland) – verdens største nasjonale investeringsfond – for første gang en investering i fast eiendom. Norge kjøpte seg inn i en av Londons rikeste gate – Regent Street – gjennom et partnerskap med The Crown Estate, der Charles III er offisiell eier.

Senere har Oljefondet kjøpt seg opp i andre av Londons mest kjente – og dyreste – gater, for eksempel Savile Row og Cork Street, gater som på overflaten er opptatt av skreddersydde dresser og kunstgallerier, men som i realiteten er de super-rikes promenadegater.

Med utgangspunkt i boken «Serious Money. Walking Plutacratic London», tar professor Caroline Knowles oss med på en vandring i plutakratenes London – og forteller gir oss innblikk i hvordan de super-rike lever og bor i gatene Norge har investert pengene våre i.

——-

Caroline Knowles er professor ved Queen Mary, University of London og er også direktør for the British Academy’s Urban infrastruktur of Well-Being program. Hun har skrevet flere bøker og artikler med fokus på byene og deres globale betydning, spesielt for migrasjon og sirkulasjonen av materielle objekter.